St. James’s Drive

Having lived in the first floor flat for a number of years, our clients bought the basement of this Wandsworth Victorian property and hired us to merge them into one family home. A split level garden meant that the majority of the outside space was blocked from view from the ground floor, and our clients asked us to come up with a solution which would maximise the view of the back garden.

The entire building was reconstructed behind the original facade, and a basement conversion and loft conversion added two new floors to the property. Our design proposed a higher ceiling on the ground floor with floor-to-ceiling structural glass roof extension to create a better view of the garden. Finally, ground floor roof lights allowed natural light into the new basement room.

Category

Full refurbishment and internal remodelling
Ground and first floor extension
New loft conversion
Excavated basement floor

Year

2014